• Kinderen header

Geef uw kind wat het nodig heeft

Schoolgaande kinderen hebben vitamines, mineralen en antioxidanten nodig om te groeien en goed te presteren op school. Hiervoor is het belangrijk dat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit valt niet altijd mee. Kinderen kunnen lastige eters zijn en bij oudere kinderen zijn snacks erg in trek Het komt vaak voor dat kinderen weinig groenten en fruit willen eten, waardoor ze veel belangrijke voedingsstoffen niet binnen krijgen. Een gezond, gevarieerd voedingspatroon met voldoende inname van vitamines, mineralen en spoorelementen is belangrijk voor een normale groei en ontwikkeling en het voorkomen van deficiëntieziekten, (vage) gezondheidsklachten en chronische ziekten. Voor kinderen die moeite hebben om de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden (ADH) van vitamines en mineralen te consumeren is een (multi) voedingssupplement een waardevolle aanvulling op de voeding.

Een vitamine B12-tekort bij kinderen van 0 tot 19 jaar

Uit meerdere recente onderzoeken is gebleken dat een vitamine B12-tekort bij kinderen vaker voorkomt dan voorheen werd aangenomen. Een vitamine B12-tekort bij kinderen uit zich vaak met niet-specifieke klachten zoals een ontwikkelingsachterstand, een afbuigende groeicurve, gebrek aan eetlust, geïrriteerdheid/prikkelbaarheid, neurologische problemen en zwakte. Bij een afbuigende groeicurve in combinatie met neurologische symptomen of een ontwikkelingsachterstand moet gedacht worden aan een vitamine B12-tekort.

Omega 3: Verbluffende resultaten met visoliesupplementen bij kinderen met leerstoornissen

Als we het hebben over kinderen en gezonde voeding, kunnen we tegenwoordig niet meer om omega-3 vetzuren heen. Uit onderzoek is gebleken dat omega-3 de werking van de hersenen bij kinderen kan verbeteren en een geweldige hulp kan zijn om dyspraxie, dyslexie en ADHD te overwinnen. De stijgende interesse in de werking van omega-3 wordt zonder twijfel aangewakkerd door de resultaten van onderzoek dat dr. Alex Richardson deed aan de Universiteit van Oxford. Bij het onderzoek in Oxford en Durham zag men opmerkelijke verbeteringen in spelling en lezen bij kinderen die visoliesupplementen innamen en leerkrachten die het gedrag van de kinderen moesten beoordelen, rapporteerden eveneens een opmerkelijke daling van de typische ADHD-symptomen. Lees meer

Advies

Indien u twijfelt of uw kind wel de benodigde en juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen krijgt adviseer ik u de speciaal door Fitline ontwikkelde PowerCocktail Junior. Daarnaast kan een aantal al beschreven producten bij het thema voedingssupplementen, in een gewijzigde dosering, door kinderen worden ingenomen. Voor advies hierin kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.