• Gewichtsbeheersing header

Gewichtsbeheersing

Voor veel mensen speelt voeding en eten een belangrijke rol in het dagelijks leven. We eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast is eten ook een sociale activiteit of een manier om jezelf afleiding te geven. Op het wel of niet ontstaan van overgewicht is uw leefpatroon m.b.t. bijvoorbeeld beweging, sporten, werk en stress van grote invloed. Daarnaast is het van groot belang hoe uw voedingspatroon eruit ziet: wat, wanneer, hoe vaak, hoeveel eet u? Veertig procent van de Nederlanders heeft in lichte of in een ernstige mate last van overgewicht. Wie overgewicht heeft, loopt meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes mellitus), gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, enz.

Met behulp van een simpele formule kunt u berekenen of u overgewicht heeft:

Aanvaardbaar minimum gewicht = 18 x uw lengte x uw lengte.

Aanvaardbaar maximum gewicht = 25 x uw lengte x uw lengte.

Afvallen

Afvallen is voor bijna iedereen een kwestie van veranderen van de eetgewoonten. Door minder calorieën op te nemen dan het lichaam nodig heeft en extra te bewegen, verdwijnt beetje bij beetje het teveel aan vet. Afvallen moet echter wel verantwoord gebeuren. Ons lichaam heeft dagelijks voldoende voedingsstoffen, waaronder vitaminen en mineralen, nodig. Ze zijn noodzakelijk om gezondheidsrisico’s te vermijden. Bovendien mag het lijnen niet te ingewikkeld zijn. Bij een slecht aangepast dieet kan een snelle afname van de magere massa (= spieren, vocht en botten) geconstateerd worden vanwege het gebrek aan eiwitten in de voeding. De spierafname begint met 'watten in de benen' en een herhaaldelijk slap gevoel. Tegelijkertijd blijft uw vetmassa gelijk of neemt zelfs toe. Het lichaam wordt vormloos.  

Professionele ondersteuning

Om af te vallen kunt u zelf aan de slag door een gezond en caloriearm dieet samen te stellen, regelmatig te bewegen en de juiste oefeningen te doen. Om op een verantwoorde wijze gewicht te verliezen is het nog beter als u bovenstaande combineert met professionele ondersteuning. Uw gewichtsbeheersingsprogramma kan ondersteund worden door voedingssupplementen die zorgen voor het op peil houden van de bloedsuikerspiegel, uw honger gevoel voorkomen, de vetverbranding verhogen, afbraak van het spierweefsel voorkomen en de conditie op peil houden. Ik adviseer u graag vrijblijvend over de juiste ondersteunende producten en de verschillende mogelijkheden.